Apple har sluppet en perle av et verktøy med Swift Playgrounds. I en pedagogisk innpakning kan du lære deg å kode med figuren Byte i et morsomt og innbydende miljø. Det er nesten som blokkprogrammering, men du har faktisk kode foran deg samtidig som du får umiddelbar tilbakemelding på alt du gjør. Figuren «Byte» tester gjerne koden din så raskt som mulig. Alt i en flott gratispakke rett på iPaden din!

 

Koding er på full fart inn i skolen og Lær kidsa koding og andre ildsjeler begynner endelig få gehør hos politikerne. Antakelig på tide ettersom Norge er blant de få landene i Europa som enda ikke har landet noe konkret omkring koding i skolen. Koding testes for tiden som valgfag i ungdomsskolene og det er en fin start! Temaet er altså svært aktuelt og det er mange gode aktører på banen. Ære være Lær Kidsa Koding som har fått til mye på frivillig basis.

Swift er Apples programmeringsspråk, og alle apper på iOS og OSX plattformen lages i Swift. Swift ble gjort Open Source sommeren 2015 og vokser nå også på andre plattformer. Med dette framstår Swift som et aktuelt språk å satse på for skoler. Swift Playgrounds er bl.a. en instruksjonsbok i koding av Swift, med mange øvelser satt sammen i en gjennomtenkt progresjon.

img_0722

En veldig kjekk funksjon er at du når som helst kan dra midt i skjermen og se Byte utfolde seg i fullskjerm. Oppe i høyre hjørne kan du også sette opp hastigheten til Byte, noe som er SVÆRT tidsbesparende når du tester koden din. Så har også Apple lagt til en veldig handy videopptaker slik at det er enkelt å gjøre opptak aimg_0721v Byte sine eventyr og bravader. Dette åpner opp for tverrfaglighet i stor skala og gjør arbeidet med Swift Playground svært medierikt.

I Kreasjon er vi SVÆRT begeistret for hva Swift Playground kan bidra med i kodetreningen, og vi bistår gjerne din skole med et prosjekt hvor du kan bruke iPadene til koding i ulike fag.

Vi håper du har utbytte av vår lille presentasjon her. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om et kodeprosjekt basert på Swift Playground.