Velkommen til STL+ Konferansen 2017

NB: Informasjon om STL+ konferansen 2018 er nå klar. Den ligger på eget nettsted stlpluss.org

Mona Wiklander er kjent som opphavskvinne til arbeidsformene forbundet med STL+ begrepet. Vi er så heldige å ha Mona tilstede under hele årets konferanse. I tillegg har vi besøk fra Teglverket skole som har fått IKT senterets innovasjonspris, og Steinberg skole som utmerker seg innenfor STL+ feltet. Vi har satt av god tid til samtale og refleksjon slik at du blir en aktiv deltaker under årets konferanse.

STL+ konferansen 2017 gjennomføres 4-5. mai. Årets konferanse blir på Scandic Ambassadeur i Drammen, rett ved jernbanestasjonen. Tilgjengeligheten er god for hele østlandsområdet, samtidig som det er enkelt å komme seg til og fra Gardermoen.

Torsdag:

Kl 10:00 – STL+ Sandvikenmodellen – langsiktig og metodisk språkutvikling. Bakgrunn og grunnleggende teorier. Hvordan kan STL+ bidra til høyere måloppnåelse for elevene? – Mona Wiklander

Kl 12:00 – Lunsj

Kl 13:00 – Steinberg og Teglverket skole

  • Steinberg skole forteller om sine erfaringer i arbeidet med STL+, ved Monica Celius
  • Teglverket skole forteller om sin praksis, ved Elisabeth Palmgren
    Spørsmål og diskusjon

Kl 15:15 – Hva sier forskningen? Frank Hansen, Statped

Kl 16:15 – Praktiske øvelser og erfaringsdeling

Kl 19:30 – Middag. Erfaringsutvekslingen fortsetter rundt bordet

Fredag:

Kl 08:30 – Hvordan får vi progresjon i lesing, leseforståelse og skriveutvikling i alle klassetrinn? Mona Wiklander

Kl 10:15 – Norske erfaringer – IKT- senterets rapport. Dina Dalaaker

Kl 11:00 – Erfaringsdeling

Kl 12:20 – Spørsmål og svar, erfaringer og betraktninger – alle foredragsholderne sitter i panelet.

Kl 13:00 – Avslutning og lunsj

Viktige spørsmål som bearbeides under årets konferanse er:

  • Hva er STL+?
  • Hva er det i 1. klasse?
  • Hva er det i 4. klasse?
  • Hva er det i 8. klasse?

Det er et tak på 280 deltakere på årets konferanse så skynd deg å sikre din plass allerede nå! Påmeldingsfrist er 20. april.
Wibecke Sem-Jacobsen og Kreasjon er verter for konferansen.

Mona Wiklander
Mona WiklanderForedragsholder
For 13 år siden startet Mona som første i landet «Att skriva sig till läsning» (STL+), med PC’er som var utstyrt med talende tastatur og talesyntese. Hun har siden 2010 vært prosjektleder for ASL i Sandviken kommune, og i tillegg vært ansvarlig for kommunens språkutviklingsplan fra førskolen til årskurs 9 (jamf. norske 1.-10.klasse).

Mona er en av forfatterne til forskningsboken ”Att skriva sig till läsning – erfarenheter och analyser i det digitaliserade klassrummet” 2015 og ”Att skriva sig till läsning – Handbok för åk 1-3” 2015.

Frank Hansen
Frank HansenForedragsholder
Frank Hansen er en av opphavsmennene til begrepet STL+ i Norge. Han jobber i Statped og har vært aktiv pådriver for å gjøre arbeidsformen kjent siden 2009. Han bidro sterkt til de første utprøvingene i Norge gjennom de første skoleprosjektene her til lands.

Frank har i lang tid vært en viktig bidragsyter for å tilgjengeliggjøre digitale hjelpemidler med tilhørende arbeidsformer. Han har stor oversikt over teori og forskning på feltet.

Dina Dalaaker
Dina DalaakerForedragsholder
Dina Dalaaker jobber med pedagogisk bruk av IKT i utdanningen og har nettbrett som sitt ansvarsområde. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo og har hovedfag i pedagogikk. Hun jobber ved Senter for IKT i utdanningen.

Dina deler erfaringer fra STL+ prosjekter ved 32 skoler fordelt på 23 kommuner i Norge.

Hovedsponsor: