Apple Teacher

Apple Teacher er en gratisressurs for kompetanseheving og anerkjennelse av kompetanse hos lærere. Nettstedet er oppdatert og vel verdt et besøk dersom du ikke har gjort deg kjent med det. Her kan du samle badger og gjøre deg fortjent til tittelen «Apple teacher». Å være en Apple teacher er en forutsetning dersom du skulle ønske å bli en Apple Professional Learning Specialist.

Det viktigste støttematerialet i dette programmet er de gratis bøkene du finner i bokshop’en, 8 bøker i alt. De har god multimodal støtte og du kan øve deg i å bruke appen bøker med notering og markering. Du må ha en egen Apple ID for å logge deg på og bygge en Apple teacher profil. 

Everyone Can Create

Everyone Can Create er et program for å frigjøre temabasert læringsarbeid, undersøking og skaping på tvers av Apples apper. Det handler mer om en tenkemåte enn en detaljert arbeidsbeskrivelse. Som vanlig er Apple konkrete når de viser fram eksempler, modellene i bøkene er gode og fungerer som fine ledestjerner til egen tenkning og egen undervisningsplanlegging. For lærerne er «Teacher Guide» den viktigste boka å laste ned, mens de øvrige bøkene er tiltenkt elever. Som ovenfor må du logge deg på Apples bokshop, deretter søke opp og laste ned bøkene.

Microsoft Educator Community

Dette er Microsoft sitt community for lærere, og du finner videoer, tips og triks innenfor alle produktgruppene til Microsoft her. Microsoft har lagt seg i selen og samlet ufattelig mange gode ressurser til lærere på dette nettstedet. Du samler poeng og samler badger på samme måte her som du gjør hos Apple. Dersom du ønsker bli en Microsoft Innovative Educator Expert må du søke og sende inn en film om deg selv. 

Eva Steffensens gratis iPad tips og triks

Til slutt nevner vi Evas iPad tips og triks, – en samling med kortfattede og tydelige instruksjonsvideoer. Eva er spesialpedagog og tar særlig tak i smarte måter å sette opp iPaden for å klargjøre maksimalt for læringsarbeid. Sjekk inn på hennes Flipgrid side og få med deg hennes gode videoer.