Kunstig intelligens i skolen

Trenger dere hjelp og veiledning innenfor kunstig intelligens i skolen? Vi holder praksisnære kurs som støtter lærerne og elevene i skolehverdagen. I tillegg holder vi kurs for skoleledere som ønsker bistand med utviklingsarbeid av denne typen.

«Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på opplegget fra lærerne, ikke minst omkring tema og vinkling. Dette var midt i blinken»

 

Paul Ivar Pedersen, Rektor, Stranda ungdomsskule

«Workshopen var både informativ og praktisk, og ga lærerne mange nyttige tips for hvordan de kan integrere KI i sin lærerhverdag. De var svært fornøyde med opplegget, og ga tilbakemelding om at det var bra å ha en tidligere lærer som workshopleder, som forsto de utfordringene de møter i klasserommet. I tillegg fikk vi i ledelsen en egen workshop, som fokuserte på andre aspekter av KI som er relevante for vår rolle».

 

Kristin O. Aspmo, rektor ved Bardufoss VGS

«Vi er meget fornøyde med gjennomføringen. Det fungerte veldig godt i den store lærergruppa.  Aina loset lærerne gjennom opplegget som var laget med gode eksempler. Jeg er også veldig fornøyd med tilpasningen til bruk av lokal løsning!»

 

Geir Klevstad, studierektor ved Kongsberg VGS

Vi tilbyr ulike kurs innenfor KI:

KI-læringsverksted for lærere

Bli kjent med og utforsk språkmodeller som ChatGPT. Oppdag mulighetene som ligger i å ha din egen assistent og læringspartner som effektiviserer deler av din arbeidshverdag.

KI-workshop for skoleledere

Vi ser på hvordan skoleledere kan tenke språkmodeller som en ressurs i profesjonsfellesskapet. Workshopen gir et praktisk innblikk i bruk av Microsoft sine KI satsinger i Teams, i tillegg til de mest aktuelle chatbotene.

Styrk lesekompetanse med KI i Microsoft Teams

Utnytt innebygde læringsverktøy basert på KI, som støtter elevene og lærere i arbeid med lesing og kritisk tenkning.

Skriving i Chatbotens tid
Skriving er en prosess for tenkning, læring og utvikling. Det ville være et betydelig tilbakeskritt å overlate all skriving til språkmodeller. Med dette perspektivet inviterer vi deg til workshopen ‘Skriving i chatbotens tid’, hvor vi utforsker den praktiske bruken av kunstig intelligens som et verktøy i skriveundervisningen. Vi vil se på hvordan språkmodeller som ChatGPT kan stimulere kritisk tenkning, kreativitet og skrivelyst hos elever, i samsvar med målene satt i LK20. Les mer

Casebasert arbeidspakke med KI i undervisningen.

Kreasjon tilbyr et unikt casebasert prosjekt hvor KI er en del av læringsarenaen for elevene. Vi prosessveileder og fasiliterer arbeidet sammen med lærere på et trinn, i tema og kompetansemål elevene skal jobbe med nå. F.eks tverrfaglig tema om demokrati og fake news med egnede kompetansemål. Les mer.

Les om noen av våre kundehistorier:

Vurderingskriterier har fått et løft i Microsoft Teams

Vurderingskriterier har fått et løft i Microsoft Teams

Tydelige vurderingskriterier er nå blitt enklere i Microsoft Teams. Lett forståelige vurderingskriterier er avgjørende for å lykkes med god vurderingspraksis, fordi det gir elever en klar forståelse av hva som forventes av dem i læringsprosessen.

Oppsummering – webinar om baklengs planlegging

Oppsummering – webinar om baklengs planlegging

Kreasjon gjennomførte et gratis webinar om baklengs planlegging med Henning Fjørtoft den 22. april. Webinaret ble godt mottatt og bidro med innsikt i hvordan lærere kan integrere baklengs planlegging i sin undervisning for å forbedre undervisnings- og læringsprosesser...

Får lærerne en støtte som er praksisnær nok?

Får lærerne en støtte som er praksisnær nok?

Vi har allerede et foreldreopprør omkring skjermbruk i skolen basert på at det har ikke bare gått bra med digitaliseringen. Støtten som gis til lærerne innenfor digitalisering er vaklende og mangelfull flere steder både i lærerutdanningene, og i kommuner og fylkeskommuner. Så kom KI, og behovene har ikke akkurat blitt mindre. Tid er en begrenset ressurs.

Microsoft nyheter fra BETT 2024

Microsoft nyheter fra BETT 2024

Kreasjon har vært på Bett 2024 og det ble vist fram mye spennende innenfor Kunstig Intelligens, særlig fra Microsoft. Her kommer noen høydepunkt fra disse nyhetene og du får lenke til å melde deg på previews.

Tilbakeblikk på året

Tilbakeblikk på året

Selv om vi har vært få i 2023 er vi stolt av hva vi har fått til, og nå begynner vi endelig å ansette igjen. Vi har gjort et stort oppdrag for Nobels fredssenter med Minecraft og vi har levert både en Swift-turne og er i gang med et større Girl.Tech prosjekt med Apple. Viktigst innenfor 2023 er allikevel satsingene på kunstig intelligens og vårt arbeid innenfor Microsoft 365.

Bing Chat Enterprise – en av de kule typene i gata

Bing Chat Enterprise – en av de kule typene i gata

Bing redefinerer søkeopplevelsen: Fra en enkel søkemotor til en dynamisk kraftpakke med omfattende oppgraderinger i løpet av det siste året. Med lanseringen av Bing Chat Enterprise, åpner den nye dører som en nettside-copilot

Nye KI-verktøy for læring i Microsoft Teams

Nye KI-verktøy for læring i Microsoft Teams

Blant de nye KI-verktøyene i Microsoft Teams for skole finner du både læringsakseleratorer, veiledere og Insight dashboard. Så langt er vi begeistret, Microsoft leverer spenstig innhold og ny funksjonalitet inn i skolen.

Akademiet Realfagsskole gjør ChatGPT til en verdifull ressurs for lærerne

Akademiet Realfagsskole gjør ChatGPT til en verdifull ressurs for lærerne

Akademiet Realfagsskole gjør ChatGPT til en verdifull ressurs for lærerne. Det å effektivisere deler av lærernes arbeidshverdag er viktig når man er presset på tid i likhet med lærere ved andre skoler. Lærerne har tatt elever i å generere besvarelser gjennom ChatGPT, og ønsker innsikt i hvordan verktøyet kan brukes for å styrke elevenes mestring og kompetanse i stedet for at verktøyet brukes til å jukse.

Kongsberg VGS gir innføring i bruk av KI til alle ansatte

Kongsberg VGS gir innføring i bruk av KI til alle ansatte

Kongsberg videregående skole var raskt på ballen da Kreasjon lanserte workshop for lærere i bruk av kunstig intelligens i skolen. De gir innføring i bruk av språkmodeller tidlig, slik at de kan forberede seg på det som kommer. Med Geir Klevstad i spissen har de bestilt workshop til godt over 100 ansatte. Først ut er lederne

Kontakt oss

Vi skreddersyr opplæring og prosesstøtte som passer for deres behov. Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan bidra til kompetanseutvikling på din skole? Meld din interesse via kontaktskjema eller book et møte.