Første uken i desember inviterte Kreasjon til juleverksted med praktisk-pedagogiske workshops i bruk av verktøy til koding, spill og skaperverksted. Det ble noen dager med mye lek og utforsking under kyndig veiledning fra erfarne pedagoger.

Det luktet gløgg og pepperkaker og julemusikken gikk i bakgrunnen da de første besøkende kom inn dørene. Allerede i gangen kunne man treffe på roboter og verktøy som skulle utprøves i løpet av dagen. Etter en liten omvisning i demo-rommet, satte alle seg til rette i møtelokalene.

Minecraft education var første verktøy som skulle brukes. Martin tok de besøkende med tilbake til vikingtiden. Historien ble hurtig presentert slik at  forkunnskapen var på plass før man skulle bygge en ekte vikinglandsby. Et undervisningsopplegg fra whyzo.no var utgangspunktet. Få av de til stede trodde på forhånd at de skulle klare å samarbeide, bygge og mestre så mye på så kort tid. 

Gratis temabasert læringsopplegg om Antikken.

Kreasjon er i gang med en serie læringsopplegg med Minecraft, først ut er et opplegg i Antikken. Alle som melder seg inn i FaceBook gruppa «Minecraft i skolen» finner opplegget i sin helhet gratis tilgjengelig.

Magnus lot alle som var til stede onsdagen få lage julemusikk på en micro:bit. Ved å bruke enten ipad eller PC kunne de besøkende få lære seg musikk og programmering i skjønn forening. Det  var mye latter og kreativitet som fikk blomstre under arbeidet med micro:bit. 

Inne på demo-rommet var det teipet opp geometriske figurer på gulvet. Steinar demonstrerte raskt hvordan de besøkende skulle bruke sine enheter til å styre en Sphero Bolt. Både ved å tegne og ved å blokkprogrammere fikk de som var til stede være elver og lære hvordan man lager et program med løkker og variabler. Sphero RvR og Sphero Specdrums ble også demonstrert til stor begeistring. 

Etter lunsj skulle småtrinnet få sitt. Martin demonstrerte med innlevelse hvordan man allerede i småtrinnet kan ta i bruk Minecraft. De besøkende fikk produsere på PC og på iPad, oppgaven var å bygge noe man kunne få 3D-printet. Det ble produsert både mønstrede  figurer, julenisser og snømenn. 

LEGO Education sin robot Milo, fra WeDo 2.0. ble en veldig hyggelig introduksjon for de besøkende. Man fikk bygge og blokkprogrammere, dokumentere og prøve seg frem. Noen av de besøkende fikk også prøve seg med sensorer, og de fikk prøve å,samarbeide om å kjøre to roboter gjennom en liten løype. Det var mye latter og mestring gjennom lek med LEGO. 

Green-screen og  micro:bit-bitbot fikk avslutte juleverkstedet for i år. Magnus og Claes tok de som var til stede gjennom kjøring av en bitbot gjennom å programmere en micro:bit og man fikk også muligheten til å lage film i iMovie med bruk av green-screen.

De som var til stede strålte etter å ha deltatt på juleverkstedet. Det var mestring, latter, glede og mye samarbeid. Mange fikk gode tips til verktøy til deres skoler og kommuner og andre fikk gode tips til hvordan bruke verktøyene i undervisningen. Alle fikk lov til å leke seg sammen med erfarne pedagoger en hel dag. Helt gratis, for godt til å være sant? Kreasjon skal ha nye dager som dette til påske. Følg med og meld din interesse.  

Takk for en veldig inspirerende formiddag hos dere i går. Koding og programmering er virkelig et felt jeg MÅ få mer erfaring med og bli MYE bedre på, dette trengte jeg 🙂

-besøkende fra Nes kommune