Lesefremdrift har fått mer KI-teknologi: Resultatet er en ny tilnærming til leseopplæring. Utforsk de viktigste oppdateringene i Microsoft Teams og lær om bruken av Kunstig Intelligens for tekstgenerering. Kreasjon gir deg de viktigste oppdateringene.

Bruk av Kunstig Intelligens (KI) til tekstgenerering

En av de mest innovative funksjonene i Teams er bruken av KI for å generere tekster. Elevene kan nå være med å velge temaer de er interesserte i, og læreren kan bruke oppgavemodulen i Teams til å lage tilpassede oppgaver. Dette gjør læringsopplevelsen mer engasjerende og relevant for elevene.

Det er viktig å merke seg at KI-genererte tekster ofte trenger litt redigering for å passe godt til det aktuelle alderstrinnet. Utkastene fra KI kan bære preg av direkte oversettelser fra engelsk, uten god nok tilpasning til norsk. Derfor må lærerne sette av noen minutter til å justere kompleksiteten og språket i teksten. Dette sikrer at innholdet er passende og forståelig for elevene.

Eksempel – Sommerfugltekst for 4. trinn:

Elevene kan nå være med å velge tema, nedenfor har elevene valgt «dyr» og «Sommerfugler».

Egenvurdering med Reflect

Reflect som exit-ticket i en oppgave er en annen nyhet som gir elevene mulighet til å vurdere seg selv. Dette verktøyet gir enkle, lett tilgjengelige vurderingsmuligheter som kan hjelpe lærerne å følge med på elevenes progresjon over tid. Med Reflect kan lærerne få innsikt i både individuelle elevers utvikling og trender i hele klassen. Dette gjør det mulig å tilpasse undervisningen enda bedre til elevenes behov.

Fordeler for Voksenopplæring og innvandrere

De nye funksjonene i Teams er ikke bare for 1-12. trinns-elever. Voksenopplæringsprogrammer og språkkurs for innvandrere kan også dra stor nytte av disse verktøyene. For eksempel kan KI-genererte tekster tilpasses voksne som lærer norsk, og Reflect kan brukes til å måle deres progresjon på en strukturert måte.

Engasjerende leser gjør teksten tilgjengelig for alle

Microsoft har gjort en god jobb med å integrere lesestøtte verktøy for å tilpasse bokstavstørrelse og antall leserader i tillegg til oversetting av tekst og taleopplesing på øret. Ikke glem å hjelpe elever som trenger disse funksjonene å ta i bruk Engasjerende leser.

Oppsummering

De nye funksjonene i Teams gir lærere kraftige verktøy for å forbedre elevenes lesefremdrift. Ved å kombinere KI-generering med nøye redigering og egenvurderingsverktøy som Reflect, kan lærere skape en dynamisk og tilpasset læringsopplevelse. Disse innovasjonene er et stort skritt fremover for alle som er opptatt av språk og lesing, fra unge elever til voksne som lærer norsk.

Disse funksjonene gir lærerne fleksibilitet til å skreddersy leseopplevelsen, noe som er spesielt verdifullt i en tid der tilpasning og individuell fremdrift er viktigere enn noensinne. Vi oppfordrer alle lærere til å prøve ut verktøyet selv med sine elever.

Ønsker dere hjelp?

Kreasjon har levert flere workshoper til ulike kunder innenfor pedagogisk bruk av Skolearbeid, oppgaveverktøy, rubrikker i det siste. Vi har oppdatert vårt eget demomiljø, og vi er straks ferdig med en oppdatering av eLæringen vår. Det er mange godbiter som venter på å realiseres også på din skole og i din kommune! Ta kontakt med oss dersom dere ønsker hjelp til å komme fort i gang med disse viktige temaene.