Kreasjon var på Hommelvik skole i Malvik kommune mandag i uke 33. Vår prosessveileder, Fredrik Skalstad, ledet en workshop om praktisk tilnærming til bruk av KI i skolen i kombinasjon med baklengs planlegging og vurdering uten karakter. Samlingen ga strålende læringsutbytte.

Hvordan utnytte KI i skolen? 
 
Fredrik delte praktiske metoder og verktøy som lærerne umiddelbart kunne ta i bruk, noe som gjorde teknologien tilgjengelig og relevant for hverdagen. Gjennom konkrete eksempler, utprøving og diskusjoner fikk deltakerne en dypere forståelse for hvordan KI kan støtte planlegging og undervisning, og dermed forbedre elevenes læringsutbytte.

Baklengs planlegging og vurdering uten karakterer 
 
Et annet viktig tema var baklengs planlegging, en metode som legger til rette for mer målrettet undervisning. Fredrik viste hvordan lærere kan starte med å definere ønskede læringsutbytter, for deretter å planlegge undervisningen med dette som utgangspunkt. Denne tilnærmingen gir en mer strukturert og effektiv undervisningsprosess, noe som kommer både lærere og elever til gode. 
 
I tillegg ble vurdering uten karakterer grundig diskutert. Fredrik forklarte hvordan man kan gi konstruktiv tilbakemelding som fremmer læring og motivasjon, uten å sette tall på prestasjoner. Dette skapte stor interesse blant deltakerne, som så verdien av en slik tilnærming i et stadig mer komplekst og mangfoldig klasserom.

Inspirerte deltakere i Hommelvik.

Tilbakemeldingene fra deltakerne:

Deltakerne på Hommelvik skole beskriver workshopen som inspirerende og svært nyttig. Mange satte pris på den praksisnære tilnærmingen som gjorde det enkelt å se hvordan de nye metodene kunne implementeres i deres egen undervisning. Her ser du hva ulike lærere svarte om hva de kom til å ta i bruk fra workshopen:

«Planlegging av økter, hente informasjon og få inspirasjon til hvordan man kan legge opp undervisning og få en annen vinkling på undervisningen.»

Lærer 1

«I større grad bruke målark med egenvurdering for elever hvor det er tydelig hva som skal til for å oppnå ulik kompetanse».

Lærer 2

«Metodisk planlegging av undervisningsopplegg. Arbeidsmetode for elevene».

Lærer 3

«Forslag for opplegg til timer, begrepsarbeid, forenkling av tekster og få hjelp til vurderings kriterier».

Lærer 4

Fredrik er en flink fyr! Vi fikk gode tilbakemeldinger fra de ansatte på dette opplegget.

Kristel Lindset

Skoleleder, Hommelvik skole

Er dere klare for en lignende opplevelse?

Vi i Kreasjon tilbyr denne unike workshopen til flere skoler. Dette er en mulighet for lærerne til å bli inspirert og utrustet med verktøy og metoder som kan løfte undervisningen til et nytt nivå.

Er dere klare for å utforske hvordan KI, baklengs planlegging og vurdering uten karakterer kan transformere undervisningen på deres skole? Evnt en fordypning i et av disse temaene? Ta kontakt med oss i dag for å booke en workshop med Fredrik. Sammen kan vi skape en enda bedre skolehverdag for både lærere og elever.

Vi ser frem til å høre fra dere!

 

Hilsen

Teamet i Kreasjon
Kompetanseutvikling i skolen

Fredrik, Aina, Anne Cathrine og Jan