Kreasjon har nå gleden av å overta driften av Whyzo.no, og vi har ambisjoner for fremtiden. Vi ønsker å gjøre Whyzo til en av de mest givende og inspirerende gratistjenestene for skoler i Norge. Med Whyzo feirer vi undringen og nysgjerrigheten som drivkraft for læring.

Hos oss står undring i sentrum – vi brenner for at klasserommet skal være et sted hvor elevenes nysgjerrighet og kreativitet får blomstre. Vi elsker det som skjer når elevene får slippe løs sin kreativitet og begynner å undre seg. Lenge leve undringen og nysgjerrigheten!

Whyzo er et praksisstøttende læremiddel som hjelper læreren med å skape gode læringsopplevelser. Vi vet at det er læreren som står ansvarlig for å sikre læringsutbyttet – det er snekkeren som bygger huset, ikke verktøyet. Derfor utvikler vi læringsopplegg som fremmer elevens kreativitet, samtidig som de legger til rette for refleksjon og bevissthet rundt læreprosessene.

Fleksible og formbare læringsopplegg

Våre opplegg gir læreren friheten til å tilpasse læringsreisen for elevene. Noen ganger kan man bruke deler av et opplegg, andre ganger hele. Vi applauderer begge deler. Whyzo elsker spørsmål og undring – det er ofte gjennom undring at de beste ideene dukker opp.

Aktive elever og delingskultur

Vi ser på eleven som en aktiv produsent, ikke bare en passiv konsument. Gjennom utforskning og skapende aktiviteter prosesserer eleven stoffet og skaper dypere forståelse. Læring skjer både individuelt og gjennom samarbeid. Vårt mål er å styrke samarbeidslæring og å utvikle en god delingskultur, hvor refleksjon over læringsprosessene får plass.

Når elevene produserer, blir også læringsprosessen mer synlig, noe som skaper en mulighet for videreutvikling av vurderingspraksis. En transparent læringsprosess gjør det lettere å snakke om hva som er lært, hvordan det er lært, og hva som kan forbedres.

Vårt mål for fremtiden

Vi i Kreasjon har satt oss noen klare mål for fremtiden med Whyzo:

  • Øke kvaliteten på det digitale klasserommet
  • Motivere lærere til å legge til rette for utforskende og skapende elevaktiviteter
  • Styrke tverrfaglig arbeid i klasserommene
  • Legge til rette for samarbeidslæring
  • Bidra til dybdelæring

Med 165 originale tverrfaglige læringsopplegg, hvor elevene undrer seg, utforsker og skaper, er vi godt posisjonert til å gi norske skoler det verktøyet de trenger for å fremme innovativ læring. Disse oppleggene vil nå bli oppdatert i henhold til LK20 læreplanen.

Vi ser frem til å fortsette denne reisen sammen med lærere og skoleledere over hele landet. Lenge leve undringen og nysgjerrigheten i klasserommet!