Programmering på ungdomstrinnet

Ønsker dere å lykkes med programmering på ungdomstrinnet? Vi har hjulpet mange ungdomsskoler med en god struktur i dette arbeidet.  Akkurat nå leverer vi en komplett kompetansepakke til en svært gunstig pris.

Tilbud på kurspakke i programmering

Vi tilbyr opplæring i pedagogisk bruk av PC og nettbrett innenfor programmering med de programmeringsverktøyene som skolen har. Skolen kan selv velge mellom tre løp, ut fra sitt behov og nivå (se nedenfor). Dere får en kompetanseløsning hvor tre økter leveres med litt mellomrom, hvor hver økt varer 2,5 timer *. Pakken koster kr 22500,- eks MVA og starter med et formøte. 

Aina Skaug Bakkehaug veileder lærerne.

 

 

Økt 1

Økt 2

Økt 3

Kursøkt med pedagogene

Vi bygger bro fra LK20 via verktøy til konkrete aktiviteter. Fokus på ferdighetsbygging og dokumentering. 

Faglig påfyll

Vi tar steget videre og bygger kompetanse. Nå med fokus på ulike metodiske tilnærminger og vurdering. 

Videreutvikling

Vi setter sammen ferdighetene og ser på hvordan vi kan jobbe elevsentrert med et enkelt prosjekt. 

Velg mellom tre ulike løp:

Programmering med Python

Kom i gang med tekstprogrammering gjennom å lære grunnleggende konsepter med Python. Kursene inneholder praktiske aktiviteter som kan overføres direkte til klasserommet. 

  • Ulike metodiske tilnærminger til praksis.
  • Etablere gode prosesser for elevene.
  • Bli kjent med grunnleggende syntaks og konsepter. 

Programmering med Swift for iPad og Mac

Swift Playgrounds ligger gratis og tilgjengelig på alle iPader og Macer. Ønsker dere å komme i gang med tekstprogrammering? Swift er et kjent programmeringsspråk som brukes av flere utviklere. Gjennom praksisnære aktiviteter og Apple sine ressurser blir du kjent med hvordan man blant annet kan lage apper i Playgrounds. 

  • Elevsentrert læring 
  • Utnytt de ressursene dere allerede har på iPadene. 
  • Praktiske aktiviteter med fokus på å bygge ferdigheter. 

Kom i gang med blokkprogrammering 

Er programmering fortsatt nokså ukjent? Da er dette nybegynnerkurset noe for dere. Vi bygger kompetanse og programmeringsferdigheter gjennom blokkprogrammering. Her er verktøy som Micro:Bit, Sphero og Swift Playgrounds aktuelt, men vi kan tilpasse ut fra hva dere har tilgjengelig. 

  • Bli kjent og trygg med programmering i klasserommet
  • Praktiske aktiviteter med og uten digitale verktøy
  • Evaluere læringsutbytte og ulike aktiviteter
  • Hvordan dokumentere og vurdere?

Kursene holdes av vår veileder Aina Skaug Bakkehaug. Hun er utdannet lektor i realfagenes didaktikk og erfaren på pedagogisk bruk av programmering i skolen. Som veileder har hun holdt mange praksisnære kurs i programmering og tilpasser seg lærernes nivå og behov. 

Kontakt oss for et møte på Teams

 

* Prisen for denne kompetansepakken gjelder kunder lokalisert maks 1 times kjøring fra Oslo sentrum. Det kommer et tillegg i prisen dersom avstanden er større.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi sender ut nyhetsbrev to ganger i måneden, med nyttige tips, triks og ressurser for lærere og skoleledere. Alt håndplukket, skrevet og bearbeidet av oss, rett til deg.
e-læring kreasjon