Påskequiz

Hvor mange reisemål klarer dere?
(Svarene ligger nå nederst)

Denne quizen oppmuntrer til samarbeid. Svarene skal ikke være så enkle og google, men prøv gjerne. Vi har gjort den som gruppearbeid i breakoutrooms på Teams, og den fungerer helt sikkert andre steder også. Lykke til!

1.
Det første reisemålet er en by det snakkes mye om i disse dager. For lenge siden kom en mann ridende inn i denne byen på noe som lignet en hest. Folk la blader fra et tropisk tre foran mannen og dyret. Og de hyllet han som en konge.
Hvilken mann og hvilken by er det snakk om?

2.
Vi skal frem til en by. I denne byen ligger det en høy bygning, nesten et tårn. Denne bygningen har samme navn som eieren sin. Eieren er med i et lag som sloss mot slemme krefter. På laget har de blant annet en norrøn gud og en grønn stor og sint mann.
Hvilken by?

3.
Dere møter en politimester som sier at dere må reise til byen han kommer fra. Hun sier at i denne byen må du være grei og snill, men forøvrig kan du gjøre som du vil. Det bor også en Løve og en tante her. Samt tre røvere.
Hvilken by?

4.
I byen til politimesteren får dere beskjed om at dere nærmer dere mål, men er der ikke riktig enda. Dere skal nemlig besøke byen hvor en kjent portugiser nå bor. Han flyttet hit fra hovedstaden i Spania, hvor han bodde før. Denne portugiseren er kjent for å være veldig god i det han driver med. I huset sitt har han 5 baller i gull som understreker det.
Hvilken mann og hvilken by?

5.
I denne byen møter dere en gammel dame. Hun sier dere skal dra nordover. Der skal dere besøke en artist, i byen artisten er født. Før hun går, sier den gamle damen at artisten er kjent for å gå med pannebånd.
Hvilken artist og hvilken by?

6.
Det siste reisemålet er en øy. På denne øya bor det både mennesker og isbjørner. Den største byen her har under 3000 innbyggere og kalles for langt-års-byen.
Hvilken øy skal dere reise til?

Svar:
1. Jesus og Jerusalem
2. New York City (Stark Tower fra Avengers)
3. Kardemommeby
4. Cristiano Ronaldo og Torino i Italia.
5. TIX og Bærum (som er en kommune og ikke en by. Noen som klarte den allikevel?)
6. Spitsbergen (som tilhører øygruppen Svalbard)