The Sims er av de ypperste ikke-voldelige spillene der ute, med millioner av spillere. The Sims har skapt en unik simuleringsverden med uendelige læringsmuligheter. Kreasjon har laget en serie med tverrfaglige læringsopplegg sammen med spillpedagogene for en tid tilbake. De er gratis tilgjengelig på Whyzo.no – og nå blir selve spillet gratis fra 18. oktober. Læringsoppleggene og Sims 4 spillet utgjør til sammen en real gavepakke til skolenorge!

Læreren må ha en ide om hva som skal læres, hva som er fokus, og å utfordre med spørsmål som driver elevene framover i læringsarbeidet. Arbeidsformen benytter simulering i spillene så elevene kan drøfte og reflektere erfaringer i forkant og etterkant av spillaktivitetene. For Sims 4 serien er temaene bla:

  • Livsmestring – sosiale behov, selvregulering, viktigheten av utdannelse
  • Familier – sosiale roller, kjønn og identitet
  • Forbruk – betale regninger og følge med på eget forbruk
  • Jobb og skole – fritid, selvrealisering, karriere og yrkesvalg

Alle oppleggene ligger gratis ute på Whyzo.no

Læringsoppleggene er basert på basepakken til Sims 4 og krever ingen plugins eller tilleggspakker for å fungere. Det eneste kravet er at du har PC eller en konsoll for å kjøre selve spillet. The Sims for iPad har ikke tilstrekkelig funksjonalitet. Fra 18. oktober blir altså The Sims 4 gratis!

Les også:

Inkluderende læring med spill.

Ved å benytte ressurser skolen allerede har kan vi løfte relasjon og trivsel for elever i faresonen og bidra til mestring i nye roller.

eLæringskurs/workshop Minecraft

Bli mer læringsstyrt opp mot LK20 og mindre aktivitetsstyrt ved bruk av Minecraft i læringsarbeidet.

 

Ta kontakt dersom dere ønsker et møte med oss.