Kreasjon har gjennomført to ulike turnéer det siste halvåret, her kommer et tilbakeblikk. Én turné med Minecraft EDU og den andre med Swift Playgrounds. To turnéer med fokus på ulikt innhold, metodikk, samarbeidspartnere og deltakere. 

Minecraft-turnéen
I samarbeid med Nobels Fredssenter utarbeidet vi fire nye læringsressurser knyttet til verdene «Aktive medborger» og «Fredsbyggere» i Minecraft EDU. Ressursene finner du her. Martin har reist rundt land og strand til12 ulike lokasjoner i Norge med GRATIS kursdag, der hovedfokuset var opplæring i hvordan anvende Kreasjon sine læringsressurser og bli bedre kjent med Nobels Fredssenter sine Minecraft-ressurser. Martin møtte på litt over 200 engasjerte og spente lærere.

Martin forteller: Det var gøy å møte nysgjerrige lærere som var sugne på å lære mer om spilldidaktikk, spesielt hvordan bruke Minecraft EDU i undervisningen. Mange hadde aldri spilt Minecraft før, men så på kurset som en mulighet til å ta «det første steget».

Vi spurte deltakerne: Hvordan opplever du mestringen i bruk av Minecraft EDU før og etter kursdagen? De graderte seg på en skala fra 1-5. Snitttet før kurset ble 1,87, mens snittet etter kurset ble 3,56. En lærer deler sin erfaring:

 

Ansatte hos Kreasjon og Nobels fredssenter som jobbet med prosjektet. Aina Bakkehaug og Steinar Sevje var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Ressursene som er laget er veldig gode. Fint å få en innføring og tilgang på disse. Jeg ble inspirert, og det var en glede å sette seg inn i de gode og gjennomtenkte undervisningsoppleggene.

Har du sjekket ut våre læringsverksted for praktisk bruk av kunstig intelligens?