Kreasjon og Nobels fredssenter har gjennomført et omfattende samarbeid fra og med våren 2023. Samarbeidet består av bl.a produksjon av interaktive LK20 læringsstier til Nobels fredssenter sine Minecraft verdener, og en turnè med gratis kursdag til lærere på 12 ulike lokasjoner rundt omkring i landet.

Nobels Fredssenter og har Kreasjon utarbeidet fire nye læringsressurser knyttet til verdene «Aktive medborger» og «Fredsbyggere» i Minecraft EDU. Ressursene finner du her. Martin har reist rundt land og strand til12 ulike lokasjoner i Norge med GRATIS kursdag, der hovedfokuset var opplæring i hvordan anvende Kreasjon sine læringsressurser og bli bedre kjent med Nobels Fredssenter sine Minecraft-ressurser. Vår medarbeider møtte på litt over 200 engasjerte og spente lærere.

Martin forteller: Det var gøy å møte nysgjerrige lærere som var sugne på å lære mer om spilldidaktikk, spesielt hvordan bruke Minecraft EDU i undervisningen. Mange hadde aldri spilt Minecraft før, men så på kurset som en mulighet til å ta «det første steget».

Vi spurte deltakerne: Hvordan opplever du mestringen i bruk av Minecraft EDU før og etter kursdagen? De graderte seg på en skala fra 1-5. Snitttet før kurset ble 1,87, mens snittet etter kurset ble 3,56. En lærer deler sin erfaring:

 

Ansatte hos Kreasjon og Nobels fredssenter som jobbet med prosjektet. Aina Bakkehaug og Steinar Sevje var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Ressursene som er laget er veldig gode. Fint å få en innføring og tilgang på disse. Jeg ble inspirert, og det var en glede å sette seg inn i de gode og gjennomtenkte undervisningsoppleggene.

Har du sjekket ut våre læringsverksted for praktisk bruk av kunstig intelligens?