Her er et tilbakeblikk på Swift Playgrounds turnèen som ble gjennomført før sommeren. Turnèen ga en innføring i hvordan hjelpe elevene til å programmere sine egne apper på iPad, mens lærerne ble kjent med Swift Playgrounds og tilhørende gode undervisningsopplegg. Aina har vært på mange lokasjoner og møtt mer enn 100 lærere.

Aina forteller:
Når jeg reiser rundt møter jeg lærere som i ulik grad jobber med programmering i skolen. Noen har kodet lite før, mens andre har testet det meste man finner av verktøy og ressurser. Likevel er det nesten ingen som har brukt Swift Playgrounds i sin undervisning, rett og slett fordi det ikke er kjent for de.  Med et kurs som dette ble lærerne kjent med ressurser de kan ta i bruk i klasserommet, og ikke minst utforske, lære og ha det gøy med programmering på iPad.

Læringskurven hos lærerne var bratt i løpet av kurset, og flere som aldri har testet Swift før følte de mestret appen godt i løpet av økta. Alle lagde hver sin app! Det var flere som fikk øynene opp for Swift Playgrounds som et fint sted å starte med overgang fra blokkprogrammering til tekstprogrammering. Det fine med Swift er at man kan tilpasse til alle trinn og nivåer med ulike ressurser. Ikke minst at det kan gi elevene mulighet til å skape noe autentisk som de interesser seg for – i denne omgang: apper. Jeg håper flere lærere med iPad eller Mac griper muligheten til å ta dette i bruk i sin undervisning.

Jeg fikk prøve programmering på en annen måte enn jeg har gjort før. Kurset var veldig fint lagt opp med tid til å utforske, feilsøke og mestre. Det var fint å få prøve seg på en reell oppgave som man kan ta med rett ut i klasserommet.

Har du sjekket ut våre læringsverksted for praktisk bruk av kunstig intelligens?