Veiledning
Kreasjon leverer veiledning og kurs til profesjonsfellesskapet, der deltakerne møter LK20 i praksis med god bruk av digitale verktøy.
Dette kan gjøres som en kombinasjon mellom eLæring og Workshops. Våre prosessveiledere følger opp og gir støtte til utviklingsarbeidet.
Variert tilnærming
Veiledning
Kreasjon veileder profesjonsfellesskapet i pedagogisk bruk av digitale verktøy. Sentralt i veiledningen er at lærerne samtaler sammen og utvikler egen praksis gjennom erfaring og refleksjon.
Modellering
Prosessveilederne modellerer i klasserom med elever. Der vektlegges elevsentrerte aktiviteter og relevante temaer fra LK20. Etter endt økt, gjør vi en oppsummering og refleksjon med lærerne.
eLæring og workshops
Kreasjon tilbyr en kombinasjon av eLæring og workshops. Deler av opplæringen er selvstudie, mens man i workshopene anvender nye kunnskaper og ferdigheter i et fellesskap.
Temadag
Fokus er temaer fra LK20 avhengig av fokusområde. Eks: Utforskende og skapende læring, vurdering, og koding.
Eksempel på gjennomføring
eLæring
Profesjonsfellesskapet gjennomgår oppstartmodul i eLæringskurs.
Workshop
Prosessveileder følger opp profesjonsfellesskapet, anvende kunnskaper og øve ferdigheter. Reflektere sammen.
Modellering
Prosessveileder modellerer bruk av digitale verktøy i klasserommet.
Temadag
Innholdet for dagen tilpasses etter behov. F.eks. påfyll av verktøy eller fokus på tema som vurdering eller elevmedvirkning.
Antall dager, lengden på øktene, oppbygning og innhold kan varieres etter kundens behov. Dagene kan gjennomføres digitalt og/eller på lokasjon. Eksemplet skissert over, er bare en av mange muligheter.
Gevinster ved å bruke oss:
– God prosjektering
– Tett oppfølgning gjennom hele prosessen
– Praksisnære eksempler
– Varierte aktiviteter
– Progresjon tilpasset deltakerne
Referanser
Vi leverte kompetansepakken «Digital undersvining – på skolen og hjemme» til Udir vinteren 2021. I denne pakken inngår en ledermodul for prosessledelse. Udir benytter selv dette verktøyet for intern kompetanseheving
Vi leverer pedagogisk rådgiving og medieproduksjon til Hdir sammen med Kompetansebroen i prosjektet «Leger i spesialisering». Vi bistår med å flytte fokus «fra aktivitetssentrert til læringssentrert» i LIS-programmet.
Vi har gjort animasjonsfilmer og annen medieproduksjon for CXS Nordic. Vi har mye til felles med CXS i det å veilede kunder i kompetanse- og omstillingsprosjekter. Vi elsker deres verktøy Inflow24.
Kreasjon har hjulpet DGI med prosessledelse og prosessveiledning ved skolene i 6 kommuner på Øvre Romerike. Vi er meget fornøyd med Kreasjon som kompetansepartner i dette arbeidet.
Våre prosessveiledere
Våre prosessveiledere har lang erfaring med kompetanseheving- og omstillingsprosjekter, de sikrer en trygg og effektiv reise for de ansatte. Vi benytter gode eksempler i modellering som utgangspunkt for egen utprøving. Deltakere på våre workshops utfordres med konkrete øvelser og de må gjøre egne refleksjoner. Alle våre pedagoger har solid erfaring med prosessveiledning.
Steinar Sevje
Prosessveileder
Steinar har jobbet i Kreasjon i 3 år og er blant våre mest erfarne prosessveiledere. Steinar har også erfaring som skoleleder og har bidratt med prosessledelse og prosessveiledning mot skoler i mange ulike former. Skoleåret 21/22 leverer han prosessfasilitering for Kreasjon i Dekomp gjennom Høgskolen i Østfold.
Aina Skaug Bakkehaug
Prosessveileder
Martin Næsgaard
Prosessveileder
Martin har APLS og ADE-sertifisering hos Apple, og han har bidratt mye i flere nysatsinger fra Apple de siste årene. Martin leder også vår Minecraft satsing hvor han bl.a lager læringsopplegg for Whyzo.no og innholdet i våre eLæringsmoduler for Minecraft. Han elsker kreativitet i ulike former og er blant våre dyktigste utviklere.
Se flere av våre kurs
Teams i skolehverdagen
Ta nye steg med Teams. Du får praksisrettede tips du tar med deg til planleggingsarbeid og til arbeid med elever. Kurset passer for lærere og skoleledere.
Minecraft Edu Edition
Læring med Minecraft løfter kreativitet og tilfører skolen nye arbeidsformer innenfor problemløsing og samarbeid.
Klasseledelse
I dette kurset vil du lære om noen nøkkelprinsipper og metoder for klasseledelse, og du får vite hvordan du kan legge til rette læringsressurser og aktiviteter for å støtte egen klasseledelse.