To attraktive kursdager på hver sin turné.

Kreasjon har gjennomført to ulike turnéer det siste halvåret, her kommer et tilbakeblikk. Én turné med Minecraft EDU og den andre med Swift Playgrounds. To turnéer med fokus på ulikt innhold, metodikk, samarbeidspartnere og deltakere. 

Minecraft-turnéen
I samarbeid med Nobels Fredssenter utarbeidet vi fire nye læringsressurser knyttet til verdene «Aktive medborger» og «Fredsbyggere» i Minecraft EDU. Ressursene finner du her. Martin har reist rundt land og strand til12 ulike lokasjoner i Norge med GRATIS kursdag, der hovedfokuset var opplæring i hvordan anvende Kreasjon sine læringsressurser og bli bedre kjent med Nobels Fredssenter sine Minecraft-ressurser. Martin møtte på litt over 200 engasjerte og spente lærere.

Martin forteller: Det var gøy å møte nysgjerrige lærere som var sugne på å lære mer om spilldidaktikk, spesielt hvordan bruke Minecraft EDU i undervisningen. Mange hadde aldri spilt Minecraft før, men så på kurset som en mulighet til å ta «det første steget».

Vi spurte deltakerne: Hvordan opplever du mestringen i bruk av Minecraft EDU før og etter kursdagen? De graderte seg på en skala fra 1-5. Snitttet før kurset ble 1,87, mens snittet etter kurset ble 3,56. En lærer deler sin erfaring:

 

Ansatte hos Kreasjon og Nobels fredssenter som jobbet med prosjektet. Aina Bakkehaug og Steinar Sevje var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Ressursene som er laget er veldig gode. Fint å få en innføring og tilgang på disse. Jeg ble inspirert, og det var en glede å sette seg inn i de gode og gjennomtenkte undervisningsoppleggene.

Swift Playgrounds turneen
Etter suksess med Minecraft-turneen, var det Aina sin tur i samarbeid med Apple. Denne gangen med en innføring i hvordan hjelpe elevene til å programmere sine egne apper på iPad, hvor lærerne blir kjent med Swift Playgrounds og gode undervisningsopplegg. Hun har vært på snart 7 lokasjoner og møtt 100 lærere.

Aina forteller:
Når jeg reiser rundt møter jeg lærere som i ulik grad jobber med programmering i skolen. Noen har kodet lite før, mens andre har testet det meste man finner av verktøy og ressurser. Likevel er det nesten ingen som har brukt Swift Playgrounds i sin undervisning, rett og slett fordi det ikke er kjent for de.  Med et kurs som dette ble lærerne kjent med ressurser de kan ta i bruk i klasserommet, og ikke minst utforske, lære og ha det gøy med programmering på iPad.

Læringskurven hos lærerne var bratt i løpet av kurset, og flere som aldri har testet Swift før følte de mestret appen godt i løpet av økta. Alle lagde hver sin app! Det var flere som fikk øynene opp for Swift Playgrounds som et fint sted å starte med overgang fra blokkprogrammering til tekstprogrammering. Det fine med Swift er at man kan tilpasse til alle trinn og nivåer med ulike ressurser. Ikke minst at det kan gi elevene mulighet til å skape noe autentisk som de interesser seg for – i denne omgang: apper. Jeg håper flere lærere med iPad eller Mac griper muligheten til å ta dette i bruk i sin undervisning.

Jeg fikk prøve programmering på en annen måte enn jeg har gjort før. Kurset var veldig fint lagt opp med tid til å utforske, feilsøke og mestre. Det var fint å få prøve seg på en reell oppgave som man kan ta med rett ut i klasserommet.

Har du sjekket ut vårt læringsverksted for praktisk bruk av kunstig intelligens?