Programmering som metode og innhold i matematikkfaget har for alvor skutt fart i norsk skole. Det brukes en variasjon av ulike verktøy og programmeringsplattformer. For mange skoler og lærere kan det være krevende å bli kjent med mange verktøy i en hektisk hverdag med lite tid. Det er mange som bruker iPad som ikke er klar over Swift Playgrounds, som er gratis og tilgjengelig på alle iPader.

Litt bakgrunnsmateriale om Swift:

 

Visuell og morsom læring

Byte på oppdrag

Swift Playgrounds «Learn to Code 1» er en fin innføring i programmeringskonsepter gjennom spillbasert programmering der elevene skal styre en figur, Byte, gjennom ulike brett der målene er å samle diamanter og bruke portaler. Selv om programmeringen er tekstbasert, er det enkelt å navigere og gjennomføre brett. Skriftblokkene er presentert som knapper, slik at det føles mer som blokkprogrammering enn skriftprogrammering, samtidig som man får en enkel innføring i et skriftkodespråk, noe som vil ha stor overføringsverdi når man skal mestre andre programmeringsspråk.

Språket i appen er på engelsk. Fordi språket man programmerer med er engelsk, er det naturlig at også instruksjonene er på engelsk. Dette kan virke vanskelig for noen, men erfaringene til mange lærere, helt ned på første trinn, er at dette ikke er en stor utfordring. Noen lærere lager enkle lydspor med instruksjoner til de aller yngste, mens andre ser på det som en god mulighet til å jobbe tverrfaglig med engelsk.

Byte og vennene hans

Kreasjon har utviklet et veldig enkelt «Kom i gang med Swift Playgrounds» eLæringskurs som vil gi lærere en enkel og trygg inngang til dette kodeuniverset. Det vil gi lærere en trygghet på at det vil fungere i klasserommet. Kurset har tips til hvordan gjennomføre med elever og til hvordan drive variert undervisning med mulighet for høyt læringsutbytte og mye lærelyst. Kjernelementene i matematikk og naturfag kan utnyttes og elevene vil kunne bruke disse ferdighetene til å vise kompetanse.

Sjekk ut andre populære eLæringskurs

Teams

Minecraft og LK20

Programmering

Alle kan skape

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi sender ut nyhetsbrev to ganger i måneden, med nyttige tips, triks og ressurser for lærere og skoleledere. Alt håndplukket, skrevet og bearbeidet av oss, rett til deg.