Fokus på læring ikke skjermtid
Mens digitalisering i skolen har åpnet for nye og spennende læringsmuligheter, er det også motstand. Flere foreldre er negative til digitale flater i skolen, og det skyldes noen ganger mangel på kunnskap om hvordan digitale verktøy blir brukt, både som hjelpemiddel, læringsressurs og produksjonsverktøy. Men det kan også være legitim kritikk som oppstår fordi man ikke har lykkes med den digitale satsingen. Skoleledere og lærere fortjener støtte både i den digitale satsingen og i møte med foreldrene.
Veiledning for skoler i møte med «foreldreopprør»:
Arbeidet gjennomføres som en prosess hvor det i forarbeidet innhentes praksishistorier og relevant data om hva lærerne trenger av støtte. Selve workshopen med skolen er den viktigste komponenten. Etterarbeidet består av et evalueringsmøte med ledelse/utviklingsgruppe, før det gjennomføres et informasjonsmøte med foresatte.
WORKSHOP for skoleledere og lærere
Fokuset er på egen praksis og erfaringsdeling.
Varighet: 2-3 timer.
I workshopen bruker vi tid på:
- Enkel ståstedsanalyse om hva lærerne trenger hjelp til når det kommer til digital praksis.
- Vi deler noen av praksishistoriene.
- Fokus på didaktikk.
- Veiledning i hva som er god praksis.
- Veiledning i møte med foreldre. Hvorfor digitale verktøy i skolen?
Skolen får oversikt over eget ståsted og tar eierskap på hva god digital praksis er «på vår skole».
INFORMASJONSMØTE med foresatte
Kreasjon kan lede informasjonsmøte med foresatte, evnt forberede skoleledere/utviklingsgruppen.
Varighet: 1 time
Tiden brukes på:
- Hvorfor digitale verktøy i skolen?
- Hva bidrar disse verktøyene til?
- Skjermbruk hjemme vs læring og arbeidsmetoder på skolen.
- Avkrefte myter – vise muligheter. Eksempler fra undervisningen på skolen.
- Veien fremover.
- Trygge og gode valg.
Les om noen av våre kundehistorier:
Lansering av «Teams for elever» eLæring
Kreasjon lanserer nå «Teams for elever» eLæring. Både Nordland- og Trøndelag fylkeskommune ønsker å vise hvordan læring og vurdering ser ut for elever inne i Teams, de har ønsket seg en egen eLæring for elevene. Nå lanserer vi dette til alle kommuner og...
KI-nyheter i Lesefremdrift
Lesefremdrift har fått mer KI-teknologi: Resultatet er en ny tilnærming til leseopplæring. Utforsk de viktigste oppdateringene i Microsoft Teams og lær om bruken av Kunstig Intelligens for tekstgenerering. Kreasjon gir deg de viktigste oppdateringene. Bruk av Kunstig...
Vurderingskriterier har fått et løft i Microsoft Teams
Tydelige vurderingskriterier er nå blitt enklere i Microsoft Teams. Lett forståelige vurderingskriterier er avgjørende for å lykkes med god vurderingspraksis, fordi det gir elever en klar forståelse av hva som forventes av dem i læringsprosessen.
Bruke iPad med Teams i skolehverdagen
Hvordan deler elevene arbeidet sitt fra iPad til lærerne på Teams eller OneNote? Og når kan det være lurt å bruke iPad sammen med elevene? Dette og andre spørsmål har vi laget interaktive ressurser på med praksisnære eksempler.
Microsoft nyheter fra BETT 2024
Kreasjon har vært på Bett 2024 og det ble vist fram mye spennende innenfor Kunstig Intelligens, særlig fra Microsoft. Her kommer noen høydepunkt fra disse nyhetene og du får lenke til å melde deg på previews.
Tilbakeblikk på året
Selv om vi har vært få i 2023 er vi stolt av hva vi har fått til, og nå begynner vi endelig å ansette igjen. Vi har gjort et stort oppdrag for Nobels fredssenter med Minecraft og vi har levert både en Swift-turne og er i gang med et større Girl.Tech prosjekt med Apple. Viktigst innenfor 2023 er allikevel satsingene på kunstig intelligens og vårt arbeid innenfor Microsoft 365.
Bing Chat Enterprise – en av de kule typene i gata
Bing redefinerer søkeopplevelsen: Fra en enkel søkemotor til en dynamisk kraftpakke med omfattende oppgraderinger i løpet av det siste året. Med lanseringen av Bing Chat Enterprise, åpner den nye dører som en nettside-copilot
Trøndelag fylkeskommune: Fra Canvas til Teams med Kreasjon
Trøndelag fylkeskommune har nylig gjort store skritt mot en ny digital samarbeidsplattform. Sammen med Kreasjon, har de utforsket Teams og OneNote som alternativ til læringsplattformen Canvas.
Nye KI-verktøy for læring i Microsoft Teams
Blant de nye KI-verktøyene i Microsoft Teams for skole finner du både læringsakseleratorer, veiledere og Insight dashboard. Så langt er vi begeistret, Microsoft leverer spenstig innhold og ny funksjonalitet inn i skolen.
Ledelsen hos Ekeberg skole i spissen med ny Teams satsing
Da rektor ved Ekeberg skole så behovet for å videreutvikle internkommunikasjonen ved skolen, var Teams fra Microsoft løsningen de hadde i sikte. Skolen, som lenge har benyttet seg av Showbie, er nå ivrige etter å omfavne mulighetene som ligger i Microsoft Teams og...
Kontakt oss