For første gang har Kreasjon vært deltaker på Digital Arena Barnehage, DAB. Da konferansen kom til Oslo og Drammen, valgte vi å henge oss på.
Her deltok vi med både stand og utstillerseminar
– og for en fantastisk opplevelse det ble!
Dette takket være alle de engasjerte og kunnskapsrike barnehageentusiastene vi fikk besøk av.

I Kreasjon står utforskesamhandleskape sterkt, og vi legger vekt på lek og kreativitet i vår tilnærming i alt vi gjør. Dette ønsket vi at våre besøkende skulle få kjenne på.

Vi pakket derfor bilen full av utstyr fra bl.a. Daisy og utnyttet utstillerarealet vårt maksimalt. Hos oss fikk de besøkende prøve ut koding av BlueBots, digitale mikroskop, inspeksjonskamera og enkle funksjoner på iPad.

 

Det tok ikke lang tid etter åpningen før vi hadde besøk på standen vår. Noen var nysgjerrige på hvordan bruke koding med de yngste barna, mens andre var nysgjerrige på mulighetene med iPad og hvordan benytte disse på avdelingene i sin barnehage. Vi snakket om aktiviteter som legger til rette for utforsking, samarbeid, problemløsning, samt tekniske tips og triks.

Midt på dagen holdt Elisabeth (i Oslo) og Claes (i Drammen) et seminar der de viste hvordan iPad kan brukes til å øve språk og begreper. Her fikk deltakerne ta bilder med kamera, sette inn figurer og legge til lydfiler. Til dette brukte de appen Kidspiration.

Siden iPad er et verktøy som kan tas med ut av avdelingen i barnehagen og brukes der utforsking skjer, er mulighetene i verktøyet utallige. Temaet vi tok for oss i denne økta var «Sansene». Til tross for at det var trangt om plassene fikk kreativiteten fritt spillerom.  

I Oslo var det faktisk så mange påmeldte at ikke alle fikk plass inne i salen. Var du en av dem som ikke fikk med deg seminaret vårt, har vi snekret sammen et lite sammendrag.

Vi hadde mange gode samtaler i løpet av disse dagene, der pedagogikken sto i fokus. Det vi kan oppsummere med nå i etterkant er at barnehager rundt om i landet har mange iderike og engasjerte medarbeidere på ulike nivåer i organisasjonen.

Noen barnehager er i startgropa, når det gjelder digitale verktøy. Andre har allerede utstyr på plass, men er på jakt etter gode tips til god pedagogisk bruk. Dette er noe vi i Kreasjon virkelig brenner for.

Ønsker du å finne ut mer om hva vi driver med og hvordan vi kan bidra i din barnehage. Klikk her.

Tusen takk til arrangørene – og ikke minst til alle dere dyktige pedagoger vi har møtt!

Hilsen Eirik, Claes og Elisabeth