Elevene snakker så engasjert om vikingtiden at man skulle tro de hadde vært der selv. Det har de ikke. De har vært på tidsreise med Minecraft Education Edition. I slutten av november var de med Kreasjon og Atea på SETTdagene i Lillestrøm og bygde en hel vikinglandsby foran publikum.

5. klassingene bygger York fra vikingtiden.

5. klassingene bygger York fra vikingtiden.

Firkanta vikinger

En gjeng fornøyde 5. klassinger oppsummerer dagen:

«Vi har lært masse!»

«Det var spennede, gøy og morsomt, mye å oppleve!»

«Vi har lært om York og jeg kan se for meg mye bedre hvordan det så ut der.»

Tverrfaglige læringsopplegg

Martin Næsgård med stø hånd på Minecraft og vikinger.

Martin Næsgård med stø hånd på Minecraft og vikinger.

Mange stoppet opp og var nysgjerrige på hva elevene holdt på med. «Læringsopplegget elevene jobbet med er et av Kreasjons tverrfaglige læringsopplegg der elevene jobber i Minecraft Education Edition», kan Martin Næsgaard fortelle. Han er pedagogisk veileder i Kreasjon, og avdelingsleder for Minecraft. Han har jobbet med elevene i forkant av SETT. Elevenes oppgave var å bygge York som den så ut i vikingtiden. De måtte sette seg inn i hvordan vikingene levde, størrelse og materialer på bygningene og hvordan disse skulle plasseres.

«Minecraft er en plattform elevene er kjent med, og den åpner for kreativitet, samarbeid og skaperglede», forteller Martin engasjert. Han er selv en dreven Minecraft-spiller, men er klar på at det ikke er læreren som skal bygge eller være ekspert, læreren skal tilrettelegge for at elevene skal kunne jobbe kreativt med Minecraft. Han understreker også viktigheten av å finne nye muligheter for å jobbe i dybden med ulike teamer. Å jobbe med Minecraft gir dessuten en arbeidsform hvor elevene øver på viktige kompetanser som samarbeid og problemløsning.

Læringsopplegget om vikinger, samt flere tverrfaglige opplegg der Minecraft Education Edition står sentralt, vil innen kort tid dukke opp på Kreasjons egen plattform Whyzo.

 

Velkommen inn!

Les mer om tidligere Minecraft-prosjekt i ungdomsskolen i dette blogginnlegget.